O nama

Karbon d.o.o. je preduzeće za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu, sa tradicijom kvaliteta započetom još početkom prošlog veka. Ta tradicija kvaliteta nastavlja se i danas sa uvedenom automatizacijom u tehnološkom procesu, unapređenom organizacionom strukturom, logističkom podrškom i kvalitetnim marketinškim nastupom.


Istorijat

Karbon tinta

Kompanija Karbon, jedan od najjačih jugoslovenskih brendova, osnovana je još davne 1932. godine u Zagrebu spajanjem kompanija Pelikan, Kores i Mavro. Proizvodni program tadašnjeg Karbona su činili školske krede, mastila i lepkovi. U posleratnom periodu nakon nacionalizacije i eksproprijacije započinje period naglog razvoja i širenja proizvodnog asortimana.


Karbon je prvi u tadašnjoj državi pravio proizvode za građevinarstvo na polimernoj osnovi i postao sinonim za glet mase, lepkove, boje i fasadne materijale.


Deo Karbona u Srbiji osnovan je 1981. godine u Aranđelovcu, u podnožju planine Venčac i istoimenog rudnika čuvenog belog mermera kada je tu premeštena proizvodnja praškastih proizvoda.


Iza svake priče o inovacijama i uvođenju novih tehnologija i standarda u sledećih više od osam decenija stajaće isto ime - Karbon. Isti ti proizvodi ostaće do današnjih dana sinonim kvaliteta, trajnosti i estetskih vrednosti u građevinarstvu.

Imena POLIFIX, SIPROKOL, POLIKOLOR, predstavljaju prepoznatljivu osnovu svega drugog što će se u poslednjih 30-ak godina pojaviti na našem tržištu, kao i parametar za kvalitet kako za izvođače tako i krajnje korisnike.


Karbon danas

Karbon logo

Karbon danas, kao domaći prizvođač, prati svetske trendove. To je savremena fabrika sa uvedenom automatizacijom u tehnološkom procesu i širokim spektrom proizvoda.


Karbon proizvodi fasade, disperzije, glet mase, građevinske lepkove i podne mase u paleti od 25 proizvoda za specifične namene što zadovoljava sve potrebe profesionalnih korisnika ali i individualnih korisnika pri uređenju porodičnog doma ili poslovnog prostora.

Primenom kvalitetnih punila, granulata od belog venčačkog mermera i najboljih mineralnih veziva i aditiva Karbon je postao prepoznatljiv na tržištu Srbije i regiona kao brend koji garantuje kvalitet po pristupačnoj ceni.


Sa ponosom možemo da istaknemo da je danas Karbon moderna kompanija sa jasno definisanom strategijom i ciljevima razvoja, posvećena stalnom unapređenju kvaliteta i asortimana proizvoda i izgradnji dugoročne uspešne saradnje sa našim partnerima u proizvodnji i distribuciji.

Upravo su to razlozi zašto je Karbon jedan od vodećih proizvođača materijala za završne radove u građevinarstvu, a naši proizvodi preporučeni od strane profesinalaca na zadovoljstvo zaposlenih, naših partnera i saradnika, kao i samih korisnika.


Koncepcija i orjentacija preduzeća bila je, jeste i biće: primena kvalitetnih punila, najboljih veziva i odabranih aditiva na zadovoljstvo mnogobrojnih potrošača i svih zaposlenih koji Karbon smatraju svojom kućom.


Karbon – tradicija sutrašnjice

Karbon doo

Cara Dušana L3/4

34300 Aranđelovac, Srbija

Tel: +381.63.339.225

e-mail: info@karbon.rs