HIDROKARB

Jednokomponentna strukturna hidroizolacija

Hidrokarb

HIDROKARB je jednokomponentni hidroizolacioni fleksibilni premaz otporan na smrzavanje. Koristi se za horizontalnu i vertikalnu zaštitu unutrašnjih i spoljašnjih površina od vlage.

Oblast primene:Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija: kuhinja, kupatila, tuš kabina, kada, bazena, rezervoara, podrumskih površina, terasa, kao i područja koja su u stalnom kontaktu sa vodom. Namenjen je za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, za pozitivni i negativni pritisak vode ≤1,5 bar. Materijal nije predviđen za završnu obradu površina. Materijal se odlično vezuje za skoro sve podloge: beton, cementni malter, kamen, keramika, cigla, sistemi podnog grejanja i obezbeđuje sigurnu zaštitu od prolaska vode.

Priprema i nanošenje: Podloga na koju se nanosi HIDROKARB mora biti čvrsta, otprašena, očišćena od masti, plesni i slabo vezanih delova i drugih nečistoća koje sprečavaju prijanjanje. Mesta prekida podloge, cevi i instalacije kao i spojevi zidova i podova moraju biti zaptiveni reparaturnim malterom. Podloga mora biti navlažena pre nanošenja materijala. Glatke, slabo upojne betone premazati Karbon BETON KONTAKT podlogom.

Priprema premaza se vrši mešanjem sa oko 25-30% vode, do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 min., ponovo izmešati i nanositi na pripremljenu podlogu u roku od 60 min. Masa se nanosi gletericom, četkom ili valjkom u dva nanosa, a kod površina pod pritiskom vode (rezervoari) i u tri sloja unakrsnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Uglovi i ivice se moraju osigurati hidroizolacionom trakom postavljanjem u prvi sloj i premazivanjem drugim slojem. Debljina jednog sloja iznosi približno 1 mm, a drugi i sledeći sloj se nanose nakon očvršćavanja prethodnog.

Optimalna temperatura primene od +5°C do +30°C. Ne raditi po direktnom suncu, vetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vreme sušenja premaza. Hidroizolacioni premaz treba zaštititi od brzog isušivanja (sunce, vetar). HIDROKARB nije završni sloj te je neophodno ugraditi odgovarajući zaštitni sloj (pločice ili malter). Nanošenje maltera ili lepljenje keramičkih pločica korišćenjem lepka SIPROKOL je moguće nakon okvirno 20 časova.

Potrošnja: Zavisi od kvaliteta i ravnosti podloge i okvirno iznosi 1,5-2,0 kg/m2.

Temperatura primene: Od +5⁰C do +25⁰C.

Rok trajanja: 12 meseci u orginalnoj dobro zatvorenoj ambalaži na temperaturi iznad 5°C

Pakovanja: 25kg

Karbon doo

Cara Dušana L3/4

34300 Aranđelovac, Srbija

Tel: +381.63.339.225

e-mail: info@karbon.rs