Sistem termoizolacije - KARBOTERM

Zašto fasadna termoizolacija?


Podaci pokazuju da je količina utrošene energije za zagrevanje prostora zimi i rashlađivanje prostora leti kod porodičnih domaćinstava, stambenih zgrada i poslovnih objekata povećana i do 50% ukoliko spoljni zidovi nisu pravilno izolovani. Kućni budžet je na udaru, a same prostore u kojima boravimo je teško ugrejati tokom hladnih dana, odnosno rashladiti tokom toplih letnjih meseci.

Karbon Ton karta

Zbog toga je pravo rešenje je KARBOTERM.

Pored prijatnog novog dekorativnog izgleda iz Karbon palete od preko 400 boja, primenom našeg sistema termoizolacije dobijate zaštitu od atmosferskih uticaja padavina, mraza, vetrova kao i toplotnih uticaja, a istovremeno bez puno muke možete da živate u Vašem domu ili poslovnom prostoru dok štedite novac za energiju. Ovo je dugoročno rešenje koje Vam donosi 10 GODINA GARANCIJE na kvalitet sistema.

I ne samo to, KARBOTERM sistem ide u korak sa vremenom i zahtevima ZELENOG pristupa gradnji i ODRŽIVOG načina korišćenja resursa tako da slobodno možete dati svom domu ili poslovnom prostoru oznaku PRIJATELJA ŽIVOTNE SREDINE!

Zeleni znak Karbon

Šta je fasadna termoizolacija?

Bilo koja izolacija koja podrazumeva pravljenje debljeg sloja maltera i izolacionih materijala pomaže da se uštedi energija i da se dobije lepši estetski izgled objekat. Ipak, SAMO ukoliko koristite KARBOTERM sistem termoizolacije u mogućnosti ste da SMANJITE UTROŠAK ENERGIJE do 50% i dobijete KVALITET koji naša kompanija sertifikuje davajući Vam 10 GODINA GARANCIJE.

Karbon garancija kvaliteta

Šta obuhvata KARBOTERM sistem termoizolacije?


KARBOTERM sistem termoizolacije obuhvata pravilno korišćenje prilikom postavljanja KARBON materijala i odabranih izolacionih materijala, armaturnih mrežica i materijala za pričvršćivanje.

Osnovu demit fasade čini stiropor različitih debljina (od 5 cm do 8 cm). Danas u Srbiji je uobičajeno da se za fasadu koristi „fasadna petica“ t.j. stiropor debljine 5 cm. Međutim, posmatrajući evropske kriterijume u zemljama koje se nalaze u istim klimatskim zonama kao što su Nemačka, Francuska i Slovenija, samo stiropor debljine 8 cm ispunjava kriterijume koeficijenta prolaza toplote. Preporučujemo da se koristi falcovani stiropor (ploče sa zasecima na ivicama) jer kod stiropora sa ravnim ivicama javlja se spoj od oko 2 mm i postoji veći rizik od nastanka pukotina na spojevima.

Prvi korak pri ugradni termoizolacionog sistema je nanošenje lepka za izolacione materijale i postavljanje armaturnih mrežica.

Ukoliko ste se opredelili za stiropor (polistiren) kao izolacioni materijal onda je pravi lepak za Vas SIPROKOL SPECIJAL koga odlikuje postojanost u različitim vremenskim uslovima, jednostavna priprema, efikasna i brza ugradnja.

Pripremljeni lepak se nanosi na termoizolacione ploče stiropora, koje se pritiskom lepe na čistu i čvrstu podlogu. Izuzetno je važan način nanošenja lepka na stiropor ploče. Lepak se nanosi na ivice ploča kako bi se postigao efekat izolovane vazdušne komore. Ako se lepak ne nanese dobro dolazi do problema sa kondenzom i oslabljenom izolacijom a i vek trajanja fasade se smanjuje. Kvalitetan lepak sa elastičnim svojstvima je garant da se na fasadi neće pojaviti pukotine.

Po potrebi se table zalepljenog stiropora i ankerišu plastičnim tiplovima za podlogu. Nakon što se ploče postave na fasadu one se dodatno fiksiraju jedna uz drugu specijalnim plastičnim tiplama (oko šest tipli po kvm). Cela površina fasade se pažljivo ravna i niveliše.

Armaturna mrežica se utiskuje u sloj nanetog lepka u debljini od 2-4 mm na već zalepljenu termoizolacionu ploču, a zatim se celokupna površina izravnava pripremljenim lepkom. Spojevi dve mrežice se rade sa oko 10% preklopa te je potrebno u startu nabaviti 10% više u odnosu na površinu fasade.

Ukoliko ste se opredelili za mineralnu (kamenu) vunu kao izolacioni materijal onda je pravi lepak za Vas SIPROKOL ROCK koji odlikuje odlična prionljivost, visoka čvrstoća, fleksibilnost.

Pripremljeni lepak se nanosi na mineralnu vunu, koje se pritiskom lepi na navaženu čistu i čvrstu podlogu. Armaturna mrežica se utiskuje u sloj nanetog lepka u debljini od 2-4 mm na već zalepljenu termoizolacioni materijal, a zatim se celokupna površina izravnava pripremljenim lepkom.

Drugi korak je nanošenje fasadne podloge kako bi se po sušenju lepka površina na koju treba da se nanese fasada ujednačila u učvrstila i time pripremila za nanošenje dekorativnih (fasadnih) maltera.

Za ovu namenu, se koriste KARBOGRUND, strukturna akrilna podloga ili Karbon PODLOGA, akrilna koncentrovana podloga.

Finalni korak u postavljanu sistema termoizolacije KARBOTERM je korišćenje jednog od dekorativnih maltera iz Karbon palete akrilnih, silikonski i silikatno-silikonskih zaribanih i zaglađenih maltera.

Svi naši dekoarativni tankoslojni malteri u pastoznom stanju, velike čvrstoće i izuzetne obradivosti se prave u dve osnovne varijante kao ZARIBANI (RAJB) malteri i ZAGLAĐENI malteri (FULL) u granulacijama (veličinama zrna) od 1,0mm, 1,5mm i 2,0 mm.

SVI KARBON DEKORATIVNI MALTERI se toniraju na KARBOMIX mašinama prema Karbon ton karti koja sadrži VIŠE OD 400 BOJA!

Fasadni malteri se nanosi čeličnim gleterom u debljini najkrupnijeg zrna na predhodno navlaženu površinu. Konačan izgled se postiže naknadnim operacijama, dok je masa još vlažna i obradiva. Za postizanje ZARIBANE (RAJB) strukture, nakon kraćeg sušenja malter zaribati kružno ili vodoravno, gladilicom od plastike ili stiropora. Za postizanje ZAGLAĐENE (PUNE) strukture , odmah nakon nanošenja, malter strukturiramo punim utrljavanjem.

KARBOCRYL i KARBOCOOL su jedni od vodećih materijala kada je u pitanju kvalitet, obradivost i estetski izgled dekorativnih akrilnih maltera.

KARBOSIL je još jedan proizvod u ponudi dekorativnih fasadnih maltera naše kompanije sa silikonskom osnovom, koju karakteriše izdržljivost, visoka vodoodbojnost i paropropustivost kao i visoka postojanost boje.

KARBO SnS je najnovije pojačanje ponude kvalitetnih maltera naše kompanije zasnovanih na silikatno-silikonskoj osnovi namenjenih za dekorativnu obradu fasada i unutrašnjih zidnih površina u novogradnji na mineralnim podlogama, ali i kao završni sloj u sastavima toplotne izolacije, u okviru KARBOTERM-a.

Na ovako postavljeni sistem termoizolacije KARBON daje 10 GODINA GARANCIJE putem sertifikata koji dobijate potpisanog od našeg preduzeća.

Karbon doo

Cara Dušana L3/4

34300 Aranđelovac, Srbija

Tel: +381.63.339.225

e-mail: info@karbon.rs